Θέρμανση

Θέρμανση

Φωτοβολταϊκά

Φωτοβολταϊκά

Βρίσκεστε εδώ: Κλιματισμός / Αντλία Θερμότητας
 

Αντλία Θερμότητας

Στην επιβεβλημένη εποχή των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, αξιοποιώντας με τον καλύτερο τρόπο την ενέργεια που υπάρχει ανεξάντλητη και δωρεάν στο περιβάλλον όλη την διάρκεια του χρόνου ακόμη και τις πιο ακραίες ημέρες του χρόνου, η εταιρεία μας εγγυάται την άνεση της θέρμανσης, του κλιματισμού και των ζεστών νερών χρήσης της οικίας μας με το πλέον οικονομικό αλλά και φιλικό τρόπο προς το περιβάλλον με τις αντλίες θερμότητας των επώνυμων ευρωπαϊκών οίκων της ΗΙΤΑCHI και της CLIMAVENETA


Ο όρος αντλία θερμότητας αναφέρεται στις μονάδες, οι οποίες χρησιμοποιώντας βοηθητικά την ηλεκτρική ενέργεια. παίρνουν θερμότητα που υπάρχει στον εξωτερικά των χώρων αέρα και τον μεταφέρουν μέσα στο χώρο. Λειτουργούν δηλαδή σαν αντλίες που αντλούν τη θερμότητα που υπάρχει στον εξωτερικό αέρα, στέλνοντάς την μέσα στους χώρους.

Για παράδειγμα τον χειμώνα όταν η εξωτερική θερμοκρασία είναι 10oC, ο αέρας έχει θερμότητα μεγαλύτερη απ΄ότι εάν η εξωτερική θερμοκρασία ήταν 2oC. Έτσι η αντλία θερμότητας με την εξωτερική της μονάδα παίρνει τον αέρα των 10oC αφαιρεί αυτό το ποσό θερμότητας και τον απορρίπτει ξανά στο περιβάλλον με θερμοκρασία 2oC. Έπειτα με αυτή την ενέργεια που προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ από το περιβάλλον μπορεί να ζεσταθεί το νερό, το οποίο με την σειρά του ζεσταίνει τους χώρους, μέσω τυπικών συστημάτων θέρμανσης, όπως ενδοδαπέδια, θερμαντικά σώματα Panel αλλά και με χρήση εσωτερικών μονάδων fan coils όπου σε αυτή την περίπτωση μπορούμε να έχουμε και ψύξη από τα ίδια σώματα.

Πλεονεκτήματα Αντλιών Θερμότητας :

- Μείωση του λογαριασμού καυσίμων

- Μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα

- Αυτόνομο σύστημα θέρμανσης - ψύξης και παραγωγής ζεστού νερού

- Κατάλληλη για νέες κατασκευές και έργα ανακαίνισης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα και με υπάρχοντα λέβητα.

- Ικανοποιεί τις απαιτήσεις σχεδιασμού ανανεώσιμων πηγών ενέργειας

- Λειτουργία ψύξης