Βρίσκεστε εδώ: Τα έργα μας / Ηλιακή Θέρμανση
 

Ηλιακή Θέρμανση

Σκεφθείτε έναν «ηλιακό» που δεν ζεσταίνει νερό για το μπάνιο, αλλά ολόκληρη την κατοικία σας, ακόμα κι όταν δεν είστε εκεί. Αυτό είναι το σύστημα ηλιακών συλλεκτών: ένα σύστημα που εκμεταλλεύεται τη ζωογόνο δύναμη του ήλιου για να διατηρεί στην κατοικία σας μια σταθερή ζεστή ατμόσφαιρα.  Με άλλα λόγια, η ιδανική λύση για απόλυτη οικονομία σε περιοχές όπως η Κρήτη που χαίρονται τον ήλιο για μεγάλο διάστημα του έτους.

Το σύστημα είναι πολύ απλό και αποτελεσματικό:

οι ηλιακοί συλλέκτες τοποθετούνται στην οροφή του κτιρίου και συνδέονται με ένα δίκτυο σωλήνων που περιέχει νερό και διατρέχει το σπίτι. Το νερό θερμαίνεται από τον ήλιο: κατόπιν κυκλοφορεί μέσω των σωλήνων στο σπίτι και μεταδίδει τη θερμότητά του σε όλο το χώρο χαρίζοντας μια ευχάριστη ζέστη. Οι ηλιακοί συλλέκτες συμπληρώνονται από ένα ίδιας ισχύος δευτερεύον σύστημα (π.χ. μικρό λέβητα, αντλία θερμότητας), ώστε να εξασφαλίζεται η επιθυμητή ζέστη στο σπίτι ακόμα και όταν ο καιρός... δεν βοηθάει.

 

Η Μαζανάκης Οδυσσέας & ΣΙΑ Ο.Ε. διαστασιολογεί ηλιακά ενεργειακά συστήματα υψηλής τεχνολογίας, τα οποία μπορούν να παρέχουν συνεχή ροή ζεστού νερού χρήσης, υποστήριξη της θέρμανσης (Θέρμανση Δαπέδου ή κλασική θέρμανση με σώματα) καθώς και αν απαιτείται θέρμανση της πισίνας. Τα συστήματα διαστασιολογούνται και παραμετροποιούνται ανάλογα με τις ανάγκες του χρήστη.

 

Η Μαζανάκης Οδυσσέας & ΣΙΑ Ο.Ε. σχεδιάζει, παραμετροποιεί και παραδίδει τα συστήματα σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες του έργου και της περιοχής εγκατάστασης, επισφραγίζοντας τη δεδομένη ποιότητα των υλικών

Κάθε σύστημα παραδίδεται ολοκληρωμένο με εγγύηση σχεδιασμού και απόδοσης.

 

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ