Θέρμανση

Θέρμανση

Φωτοβολταϊκά

Φωτοβολταϊκά

Βρίσκεστε εδώ: Θέρμανση / Λέβητας Στερεών Καυσίμων
 

Λέβητας Στερεών Καυσίμων

  • Το θερμαντικό συγκρότημα EMTAS τύπος EK3G/S αποτελείται από μηχανισμό αυτόματης προώθησης και καύσης στερεών καυσίμων με τρεις διαδρομές καυσαερίων. Περιλαμβάνεται ψηφιακός ηλεκτρονικός πίνακας που ελέγχει : θερμοκρασία νερού, θερμοκρασία κυκλοφορητή, έλεγχος υπερθέρμανσης και βλαβών, έλεγχος ανεμιστήρα και τροφοδοσίας.
  • Μπορεί να κάψει διάφορα είδη στερεών καυσίμων όπως ελαιοπυρήνα, κουκούτσια καρπών, ξύλο, φλοιούς ξηρών καρπών, κάρβουνο, pellet κλπ.
  • Δεδομένου ότι η αποθήκευση του καυσίμου στη δεξαμενή γίνεται από το κάτω μέρος με τη βοήθεια της έλικας, τα πιθανά προβλήματα, όπως η κατάσβεση της φλόγας έχουν λυθεί και με τον αέρα καύσης που προέρχεται από κυκλικές επιφάνειες της δεξαμενής καύσης, το καύσιμο καίγεται ιδανικά και ομοιογενή
  • Η καύση του υλικού είναι βεβιασμένη. Ο αέρας καύσεως παράγεται από ένα ισχυρό φυσητήρα υψηλής πιέσεως, με δυνατότητα αυτόματης ρύθμισης της παροχής του. Αυξομειώνοντας τις στροφές του κοχλία τροφοδοσίας μέσω του δίσκου επιλογής στροφών, μεταβάλλεται η θερμαντική ισχύς του συγκροτήματος. Η τροφοδοσία της εστίας με καύσιμη ύλη, γίνεται αυτόματα από το σιλό, με ειδικό κοχλία προώθησης.